Frequently Asked Questions

 

Bar, druk, Mpa en Drukreduceren

Waterleidingnetwerk:

De waterdruk in Nederland is in de straat ongeveer 3 bar. In huis komt in de meeste gevallen water binnen met een waterdruk van 3 bar.

De waterdruk in uw huis kan nooit overal 3 bar zijn. Zo zal in een woning met meerdere verdiepingen op de hoger gelegen verdiepingen de waterdruk afgenomen zijn. Daarnaast kan de waterdruk schommelen per verdieping. Dit bijvoorbeeld als u op de beneden verdieping veel water verbruikt. De waterdruk op de bovenste verdieping zal dan afnemen logischerwijs.

De boiler:

Iedere boiler heeft een maximale werkdruk aangegeven in bar of Mpa. Dit is de druk die opgebouwd wordt in de boiler. (dus niet de druk aan de ingaande kant van de waterleiding).

Iedere boiler moet volgens de Europese normen een hoge druk aankunnen gedurende een korte periode. Een boiler die een langdurige periode een werkdruk (druk in de boiler) heeft kan defect raken. Daarom mag de inlaatcombinatie/overdrukventiel NOOIT hoger zijn dan het door de fabrikant opgegeven werkdruk. Als u op een boiler met een maximale werkdruk van 6 bar, een 8 bar inlaatcombinatie zet zal deze gaan lekken en inwendig veel kalk produceren. In de inlaatcombinatie zit een terugslagklep die ervoor zorgt dat het water niet terug kan lopen in het waterleidingnetwerk. Daarnaast is deze voorzien van een ontluchting waar stoom of druppels uit kunnen lopen als de druk in de ketel te hoog is.

Drukregelaar (drukreduceerventiel):

Dit is niet een inlaatcombinatie maar een apparaat wat de druk regelt. Zo kan deze zo ingesteld worden dat de druk achter het ventiel deze niet hoger wordt dan 3 bar. Ideaal dus als er in het gebouw drukverschillen kunnen optreden. Deze voorkomt veel schade aan uw boiler maar ook aan uw wasmachine, afwasmachine, kranen e.d.

Flatgebouwen:

Vaak zitten er in flatgebouwen op de benedenverdieping een pomp (hydrofoor) die ervoor zorgt dat ook de bovenste verdieping nog waterdruk heeft. De waterdruk op de onderste verdieping kan dus zomaar 7 bar zijn terwijl de bovenste verdieping 2 bar waterdruk heeft. Ook kan dit sterk afwijken per moment als er water wordt verbruikt. Je kunt je voorstellen dat als er op de laagste verdieping veel water wordt verbruikt de bovenste verdieping geen waterdruk meer heeft.

Dit kan slecht zijn voor een boiler omdat de ingaande druk hoger is dan de door de fabrikant opgegeven ingaande waterdruk maar ook omdat de bovenste verdiepingen te weinig waterdruk krijgen. Dit met kortsluiting (door droogstaande elementen) of lekkage (door te hoge druk) tot gevolg.

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met drukregelaars die de druk in iedere woning of verdieping regelt.

http://www.wattsindustries.com/images1/7/PDF/PRV_Applications_Guide.pdf (PAGINA 8)
Error codes Wesen boilers

Indien u op de display een error code ziet hebben deze de onderstaande betekenis.

E1 : Droogkook beveiliging. Deze code geeft aan dat het element te warm wordt. Meestal ontstaan door geen of te weinig water in de boiler. Bijvoorbeeld ontstaan door een luchtbel in de boiler of slechte watertoevoer (defect overdrukventiel of kraan die (half) gesloten is).

Haal de stroom van de boiler en controleer bovenstaande. Wacht enkele uren voordat u de boiler weer op de netspanning aansluit.

E2 : Geeft aan dat er een fout is opgetreden bij de sensoren die de temperatuur meten. Haal de spanning van de boiler en open de kap aan de onderzijde. Controleer of alle stekkertjes goed verbonden zijn.

E4 : Oververhittingsbeveiliging. Deze storing wordt aangegeven als er kans bestaat dat het in de boiler te warm wordt. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een luchtbel of slechte toevoer koud water. Meestal gebeurd dit bij opstarten boiler 1e keer. Altijd de boiler eerst goed afvullen en daarna pas de stroom er op! Indien dit niet het geval is controleer het overdrukventiel op juiste werking en kijk of alle kranen goed open staan aan de ingaande kant. Haal de stroom van de boiler en controleer bovenstaande. Wacht enkele uren voordat u de boiler weer op de netspanning aansluit.

Heeft u een showroom waar we kunnen kijken ?

Ja,

Onze boilers worden rechtstreeks verzonden vanuit ons magazijn.

Hierdoor kunnen we op vele kosten besparen en u een goede en goedkopere boiler leveren.

In Haarlem kunt u nu ook de boilers bekijken, voelen en desnoods knuffelen.

Adres Showroom: Maxwellstraat 12 te Haarlem

Het overdrukventiel kan ik niet vinden

Iedere doos wordt opengemaakt en er wordt gecontroleerd of de inlaatcombinatie (overdrukventiel) wel in de doos zit.

Het is dus voor 99.99% zeker dat deze ergens in de door moet zitten. 

Het ventiel ziet er uit als een klein kraantje (zie afbeelding) en wordt bij de Lemet boilers aan de bovenkant in de doos op een karton geplakt of op het schuim. 


De 8 bar inlaatcombinatie van de Wesen boiler

Hoe laat ik de boiler leeglopen?

Het leeglopen van de boiler gebeurd altijd aan de blauwe kant.

Handig is het om een aftapkraan (kogelkraan) tussen het overdrukventiel en boiler te plaatsen.

Mocht u dit niet hebben gedaan, maak dan de flexibele leiding los onder het overdrukventiel en druk daarna op het witte palletje in het ventiel. Vergeet er niet een emmer onder te zetten, druk niet het palletje in het ventiel kapot.

Bij boilers met de aansluiting boven zult u de boiler om moeten draaien.

De Ariston Velis boilers hebben 2 vaten. Als u de bovenstaande procedure volgt zal alleen het 2e vat leeglopen. Om nu het eerste vat ook leeg te krijgen moet u luchtdruk op de rode kant zetten. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig met een bandenpomp. Het water in het eerste vat zal naar het 2e vat lopen en daar weglopen.

De Wesen heeft ook 2 vaten maar is voorzien van een moer aan de aansluitingen. Als men deze losdraait kan men ook het water uit vat 1 laten weglopen zonder luchtdruk te gebruiken. Wel even een grote emmer er onder zetten.

Hoelang duurt het voordat mijn bestelling afgeleverd wordt?

De Lemet boilers worden mits voor 11.00 uur besteld en betaald met Ideal meestal nog dezelfde dag meegegeven aan de externe vervoerder en zullen in 95% van de gevallen een dag later afgeleverd worden.

Soms kan het een dag langer duren maar bijna altijd heeft u uw boiler binnen 2 werkdagen.

Bij een bankoverschrijving kan het enkele dagen (1 tot 3) langer duren i.v.m. de verwerkingstijd van de bank.

Let op! Wij doen altijd ons uiterste best uw bestelling z.s.m. bij u aan te leveren maar zijn afhankelijk van de transporteur. Maak daarom pas een afspraak met uw installateur na ontvangt goederen.

Hoeveel boiler water is nodig om te douchen ?

Dat is sterk afhankelijk van uw douchekop, ingestelde temperatuur water, aantal personen e.d.

Op onze website staat een boilercalculator.

Deze gaat uit van een watertemperatuur in de boiler van rond de 65 graden. U kunt daar invullen met hoeveel personen u wilt douchen, welke douchekop u gebruikt en hoe lang u gaat douchen.

http://elektrischeboiler.nl/Welke-boiler-bestellen

Ik heb geen factuur gehad

Als u de bestelling afrond en betaald heeft krijgt u een bevestiging vanuit onze webshop gemaild.

In de bijlage zit een pdf file. Dit is uw factuur. U kunt hem zelf uitprinten.

Bewaar hem goed. Het is ook uw garantiebewijs.

Wel heeft u een pdf reader nodig zoals bijvoorbeeld Adobe Reader.

Deze kunt u gratis downloaden door hier te klikken.

Is er krachtstroom nodig voor elektrische cv ketel?

De elektrische cv ketels die wij leveren zijn ook leverbaar in 230Vac versie t/m 9kW. uiteraard is dan wel een aparte groep nodig. Kijk bij het product op de website voor de benodigde stroom en bijbehorende zekering met kabel.

Is er montagemateriaal bijgeleverd voor aan de wand ?

Ja, bij alle hangende boilers zit een montagebeugel voor aan de muur.

Soms zit deze vast aan de boiler en moet u hem even losschroeven van de boiler om hem aan de muur te kunnen monteren.

Storing boiler

Als uw boiler het niet goed doet kan dat meerdere oorzaken hebben.

De meest voorkomende storing in een boiler is dat de thermische zekering de gehele boiler doet laten uitvallen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen indien men de boiler aanzet met te weinig water er in.

Gelukkig is deze storing eenvoudig op te lossen door het reset knopje in te drukken. Deze zit bij de anode waar de aansluitkabel (stroom) op aangesloten wordt.

Dit kan er per boiler iets anders uitzien maar onderstaande geeft een goede indruk. Kijk wel uit met stroom!

Zie afbeelding voor 30 tot 100 Liter Lemet boiler:


Onderstaande de resetknop voor 5 en 10 liter Lemet boiler.

Waarvoor is het overdrukventiel?

Een boiler is een drukvat.

Bij een druk hoger dan de maximale toegestane werkdruk moet de boiler dus zijn druk kwijt.

Dit regelt de inlaatcombinatie/overdrukventiel.
Welk doorstroomapparaat heb ik nodig?

Het is belangrijk te weten hoeveel water u nu verbruikt. U zult begrijpen dat een Eco douchekop beduidend minder water verbruikt dan een stort (regen) douche.

 • ECO douchekop: 7 tot 10 liter per minuut
 • Normale douchekop: 10 tot 15 liter per minuut
 • Stort (regen) douche: 20 tot 25 liter per minuut

Met deze informatie wordt het kiezen van een doorstroomapparaat al iets makkelijker maar houdt er tevens rekening mee dat er voldoende stroom is op de locatie waar u het doorstroomapparaat wil monteren. Gelukkig verbruikt het apparaat alleen stroom op het moment dat hij aan het verwarmen is. Als indicatie kan men onderstaande gegevens als voorbeeld nemen. Standaard is een woonhuis afgezekerd met 1x25Amp. of als het huis wat nieuwer is 1x35Amp. Bij krachtstroom 3x25Amp. en 3x35Amp.

 • 3500W (3.6kW) is bijna 16Ampere. Dus 1 groep van 16Amp.
 • 5000W (5kW) is bijna 22Ampere. Kan dus niet op een standaard groep in uw huis.
 • 11kW is meestal een krachtstroom uitvoering van 3x16Amp.
 • 18kW  is altijd een krachtstroom uitvoering en 3x26Amp.
 • 24kW is altijd een krachtstroom uitvoering en 3x35Amp.

Bij de keuze dient u er ook rekening mee te houden dat dit het opgenomen vermogen is van alleen de doorstromer. In een woonsituatie komt er dus ook nog bij uw tv, föhn, kookplaat e.d. indien u deze op hetzelfde moment gebruikt.

Een doorstroomapparaat verwarmt het water real time. U hoeft dus nooit lang te wachten op het warme water. De uitgaande temperatuur is sterk afhankelijk van de ingaande temperatuur. In Nederland gemiddeld tussen de 10 en 15 graden. In de warme landen zoals Turkije, Griekenland e.d. is een doorstromer dus ideaal omdat vaak het water al warmer in het apparaat komt.

Erg belangrijk is het om te weten dat een doorstromer altijd iets minder water geeft dan u vaak gewend bent. Daarnaast worden er doorstromers verkocht met douchekop erbij die zeker niet aan de verwachtingen zullen voldoen. Onderstaande geeft aan hoeveel liter water er per minuut uit de doorstromer komt en hoeveel dat ongeveer gemengd is met koud water. Het gemengde water komt uit uw kraan en zal rond de 38 graden zijn. Een doorstromer met het gebruik van een stortdouche zullen wij nooit adviseren.

Onderstaande is puur indicatief en sterk afhankelijk van omgevingstemperatuur en temperatuur ingaand water.

 • 3,5kW doorstromer : Ongeveer 2 liter per minuut, 40 graden zonder menging
 • 3,5kW doorstromer: Ongeveer 2,5 liter per minuut, 38 graden met menging
 • 5 kW doorstromer: Ongeveer 2,5 liter per minuut, 46 graden zonder menging
 • 5 kW doorstromer: Ongeveer 3,5 liter per minuut, 38 graden met menging
 • 11kW doorstromer: Ongeveer 6 liter per minuut, 40 graden zonder menging
 • 11kW doorstromer: Ongeveer 7 liter per minuut, 38 graden met menging
 • 18kW doorstromer: Ongeveer 7 liter per minuut, 50 graden zonder menging
 • 18kW doorstromer: Ongeveer 9 liter per minuut, 38 graden met menging
 • 24kW doorstromer: Ongeveer 9 liter per minuut, 50 graden zonder menging
 • 24kW doorstromer: Ongeveer 12 liter per minuut, 38 graden met menging

Toepassing:

 • 3,5kW: Onder wastafel in toilet.
 • 5 kW: Voor het wassen van uw handen in garage.
 • 11 kW: Douche en keuken indien met tevreden is met een niet hele harde waterstraal. Vergelijkbaar met een oudere geiser.
 • 18 kW: Douche en bad. Vanaf 18 kW is het een redelijke douche en een bad vullen met 18kW zal iets langer duren dan met uw stadsverwarming.
 • 24 kW: Douche en bad. Vergelijkbaar met een kleine combi ketel.
Er druppelt water uit het overdrukventiel, is dat juist?

Ja dat klopt.

De installateur zou hier een slangetje aan hebben moeten zetten zodat het water in een afvoer terecht komt. Indien de druk in het vat hoog wordt moet hij  zijn druk kwijt kunnen. De afgekoelde stoom zal als druppel uit het overdrukventiel komen om ervoor te zorgen dat de ketel niet scheurt. Plaats dus altijd een overdrukventiel aan de ingang van uw boiler. 

LET OP! De meeste moderne boilers hebben een maximale werkdruk van 6 bar (0.6mPa). Plaats dus alleen een inlaatcombinatie/overdrukventiel van 6 bar. Dus niet een 8 bar!!.

PS. Als er druppels uit de boven- of onderkant van uw overdrukventiel komen is de verbinding niet goed. Vraag uw installateur deze aan te passen.

Heeft u ook een afhaaladres ?

Can I pick the electric water heater from your warehouse?

No, our orders are shipped from a large, automated warehouse in England. This allows us to cut cost substantially in the process enabling us to offer you our products at such a competitive price.

Hoe kan ik betalen ?

n onze shop hebben we de mogelijkheid te betalen met Ideal (Nederland), MisterCash (Belgie), SoFort banking (Duitsland), Paypal en bankoverschrijving. Let er op dat de levering bij bankoverschrijving enkele dagen langer duurt. De bankoverschrijving heeft een langere verwerkingstijd dan de andere betalingen, die worden real time verwerkt.

LET OP! Bij paypal betalingen moet het bij paypal opgegeven adres overeenkomen met het gewenste afleveradres.  Bij afwijkend adres wordt de order niet in behandeling genomen. Dit om fraude te voorkomen.

Kan de gas ketel omgewisseld worden voor de elektrische cv ketel ?

Ja, dat kan.

Alleen wel de meegeleverde overdrukventielen e.d. monteren i.v..m. garantie.

Let er wel op dat de elektrische cv ketel alleen voor het opwarmen is en niet op warm water te genereren. Er is dus nog een elektrische boiler of doorstroomapparaat nodig voor het warme water.

Kan ik ook telefonisch een order aan u doorgeven ?

Nee,

Wij verwerken uitsluitend orders die ingevoerd zijn in onze webshop.

Onder welke omstandigheden wordt het energielabel bepaald ?

Het energielabel wordt aangeduid in klasse A t/m G waarbij A het minste energie verbruikt.

Om dit te testen is er een standaard opstelling gemaakt waardoor er een goede vergelijking te maken is. Op het energie label staat dan ook altijd het energie verbruik bij standaard opstelling. Hoe die opstelling is opgebouwd vind u in onderstaande link in bijlage III.

Dit houdt dus niet in dat bij u ook het energieverbruik zo is. Dit kan in de positieve zin afwijken maar ook negatief. De reële opgenomen energie is afhankelijk van vele factoren zoals watertemperatuur, omgevingstemperatuur, gebruiksduur enz. enz.

http://www.elektrischeboiler.eu/Energie-label-CELEX-32013R0814-NL-TXT.pdf

Storing doorstroom apparaat

In sommige gevallen kan het zijn dat het water niet heel warm is. Dit kan komen door een te grote waterdruk. Het apparaat is dus niet stuk. U krijgt namelijk wel water als u de kraan iets minder hard opendraait.

De doorstromer heeft ook een thermische zekering. Deze zit bij de aansluiting van het aansluitsnoer (stroom). Midden in het blok kunt u hem resetten door op het grijze puntje in het midden te drukken. In 99% van de gevallen is de storing nu opgelost.

Draai de kraan een beetje open totdat het lampje brand en wacht 20 seconden. Het water wordt nu warm.


Er komt GEEN water uit het overdrukventiel, is dat juist?

Ja, dat is correct

Er komen druppels uit het overdrukventiel als er een grote druk in de ketel ontstaat. Hij moet dan zijn druk kwijt en zal dit doen d.m.v. druppels uit het overdrukventiel.

Als er dus geen grote druk in de ketel is zal hij dus ook niet druppelen. Het wel of niet druppelen is mede afhankelijk van de ingestelde water temperatuur, druk van het waterleidingnet en eventuele schommelingen in waterdruk die ontstaan door bijvoorbeeld lange leidingen of onregelmatige afname van water in het leidingsnetwerk.

Concreet: Er is niets aan de hand als het ventiel van de boiler niet druppelt. Houdt er wel rekening mee dat er een moment kan komen dat er wel druppels uit het ventiel komen. Daarom plaatst u altijd een afvoer op het ventiel !

Foutmelding ER02 bij ECOway boiler

Deze foutmelding kan ontstaan bij veel verschillende watertemperatuur wisselingen.

Dit is eenvoudig op te lossen door de parameter F4 01 te wijzigen in F4 00 . Dat kan in het service menu. Meer uitleg hierover staat in de handleiding. Deze is te downloaden via DEZE link of onderstaande tekst.

Graag eerst stap 1, als niet werkt stap 2.
 
STEP 1 / STAP 1
 
To reset Er02 - let customer will press button "OK" / Druk op "OK" omde Er02 te resetten
 
Next steps / Volgende stappen
1. Turn of controler by button "on/off" 
1. Zet controller uit door te drukken op "on/off
2. Press and keep untill on display will be show F1 - 01
2. Graag ingedrukt houden tot op de display zichtbaar wordt F1 - 01
3. Press few times button "OK" untill on display will be show F4-01
3. Druk een aantal maal op "OK" totdat op de display zichtbaar wordt F4 - 01
4. Press button up/down change value on F4-00
4. Druk op up/dpwn knop totdat zichtbaar wordt F4 - 00
5. Press few time button "OK" untill display will turn off
5. Druk een aantal maal op "OK" totdat display uit gaat.
6. Turn on controler by button "on/off"
6. Zet controller aan met de knop "on/off"
 
STEP 2 / STAP 2
 
 
1, Turn of controler by turn on/off button (first one from left) - the display schould be black just LED power schould be light (some times also Heater LED could be light).
1. Zet de controller uit door te drukken op on/off knop. De display wordt zwart en alleen de power led zal branden (soms ook de heater led)
 
 
2. Then press and keep PROG Button untill on display will be show f1-01 - the rest you know. (Go furter with other steps)
2. Druk nu op PROG en houdt de knop ingedrukt totdat F1 - 01 getoond wordt ( Ga dan verder met de andere stappen
 
 
P.S. If on display it is ER-02 before point 1 press OK button.
P.S. Als er op de display staat ER-02 voor punt 1 druk dan op OK
Hoe kan ik u bereiken ?

U kunt ons tijdens kantooruren bellen op 023-711 0311

U kunt ons mailen info@elektrischeboiler.nl (gratis)

Kan ik een korting krijgen ?

Nee,

Misschien als u meer dan 10 boilers in 1 order afneemt. Neem hiervoor contact op met de verkoop.

Maakt de elektrische cv ketel ook warm water ?

Nee, hij is alleen voor het verwarmen van uw vloerverwarming of radiatoren.

Verstuurt u ook naar buitenland

Jazeker,

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


Wat is het verschil tussen een Wesen en Ariston Velis EU boiler?

-De Wesen Inox Flat elektrische boiler ziet er wat uiterlijk betreft bijna zo uit als de Ariston velis EU. De Wesen is iets dunner.

-Bij de Ariston Velis EU wordt de temperatuur aangegeven door middel van leds en bij de Wesen door middel van een digitaal display waar ook de daadwerkelijke temperatuur op af te lezen is.

-De Ariston Velis EU boiler heeft een glas-gecoate keramische binnenketel met een anode die iedere 2 jaar vervangen moet worden en de Wesen een Inox (RVS) binnenketel die nagenoeg onderhoudsvrij is.

-De maximale werkdruk van een Wesen boiler is 8 bar en er zit een 8 bar ventiel in de doos. De Ariston Velis EU is getest op 8 bar maar moet afgezekerd met maximaal 7 bar. Bij beide boilers wordt een overdrukventiel meegeleverd.

-De Ariston Velis EU heeft 2 verwarmingselementen (1000 en 1500Watt) die nooit gelijktijdig aan staat. De Wesen heeft 3 elementen die men ook gelijktijdig kan laten opwarmen door middel van de Power knop.

-Door het gebruik van Inox (RVS) is de Wesen boiler een stuk lichter en dus makkelijker te monteren.

-De Wesen boiler wordt standaard geleverd met overdrukventiel en montageschroeven. Bij de Ariston Velis EU moet men de montageschroeven aanvinken tijdens het bestelproces om ze geleverd te krijgen. Bij de Velis EU zitten ze niet standaard in de doos.

Het water uit de boiler wordt te snel koud

Een boiler is 1 vat. Als u een 100 liter boiler heeft en de boiler is goed opgewarmd heeft u dus een vat van 100 liter warm water. vergelijk het met een emmer water. De gehele inhoudt van de emmer heeft zo goed als dezelfde temperatuur.

Een te snel koude boiler kan te maken hebben met bijvoorbeeld een foutieve boilerkeuze. Een 5 liter boiler is slechts een halve emmer water. U kunt dus nooit een volle emmer water vullen met 5 liter. (oplossing: kies grotere inhoud van boiler)

Ook een stortdouche neemt ongeveer 2 maal zoveel water als een normale douche. Ook dan is uw boiler dus snel leeg. (oplossing: kies grotere inhoud boiler of vervang douchekop)

Of u heeft de boiler te koud ingesteld. Als u de boiler op bijvoorbeeld 60 graden heeft staan heeft u nooit het volle rendement. Stel u douchend op 45 graden. Dan is er dus veel warm water nodig en zal er weinig koud aan toegevoegd worden. Uw boiler loopt dus snel leeg. (Oplossing: stel de temperatuur van uw boiler hoger in zodat er minder warm water nodig is vanuit de boiler)

Andere oorzaken zouden nog kunnen zijn, lucht in de boiler (Oplossing: ontluchten) of niet genoeg kunnen opwarmen door bijvoorbeeld het gebruik van een schakelklok  - dag nacht tarief. (Oplossing: schakelklok eerder de boiler laten opwarmen)

Het water wordt niet warm

Controleert u goed of de stroom is ingeschakeld en de boiler op de hoogste stand staat. Ook controleren of er geen lucht in de boiler zit. Anders de boiler ontluchten.

Bij een digitale boiler (Ecoway) kan het soms zijn dat u de stroom er even af moet halen en er weer op moet zetten, of u hem moet resetten. In 99% van de gevallen is het probleem dan opgelost.

Mocht het water dan nog niet worden opgewarmd doorloop dan de onderstaande stappen.

 • Zet de boiler dan in de hoogste stand en controleer of het lampje van "opwarmen" brand.
 • Als het om een analoge boiler gaat. Controleer of de draaiknop wel goed om het kunststof onderdeel zit van het verwarmingselement. Hiervoor moet u de kap loshalen. Zet het draaiknopje op de thermostaat eventueel met de hand op de hoogste stand en kijk of hij nu wel opwarmt.
 • Meet op de thermostaat (op beide schuifjes) of er spanning op staat op het moment dat de boiler opwarmt en het lampje brand. Als er spanning op staat en het water niet verwarmd wordt is het element defect en moet dus worden vervangen. Anders is de thermostaat of bij digitale boilers de display defect. In het laatste geval de display dus vervangen.
Ik heb een bestelling gedaan maar heb geen rekening om te betalen.

Al onze betalingen verlopen via onze payment provider sisow.nl.

In theorie heeft u van hun een mail gehad waarin alle betaalgegevens vermeld staan.
Mocht dit niet het geval zijn dan zijn de gegevens:
 
Bankrekening: NL40INGB0654880735
t.n.v. stichting derdengelden sisow
BICINGBNL2A
 
Vermeld duidelijk het factuurnummer bij de betaling!  Een foutieve of geen vermelding kan de betaling vertragen!
Kan ik de goederen ook retour sturen ?

Voor particuliere kopers hanteren wij de wettelijke termijn van 14 dagen na ontvangst product.

Ongefrankeerde pakketten worden niet aangenomen!

Wat wij WEL terug nemen zijn:

 • Producten die ongebruikt zijn
 • Producten die compleet retour ontvangen zijn.
 • Producten die in originele verpakking zitten.
 • Producten die binnen 14 dagen aan ons retour gezonden zijn.
 • Pakketten die voldoende zijn gefrankeerd.

Wat wij NIET terug nemen zijn:

 • Producten die reeds zichtbaar zijn gebruikt.
 • Producten die niet volledig retour ontvangen zijn.
 • Producten die buiten de 14 dagen aan ons retour gezonden zijn.
 • Producten die niet in orginele verpakking zitten.
 • Pakketten die niet of onvoldoende zijn gefrankeerd.


Levert u aan bedrijven ?

Jazeker, wij leveren aan particulieren en bedrijven.

Wat is er nodig voor de Elektrische CV ketel?

Er van uitgaande dat u een bestaande situatie heeft en uw huidige gasketel wil vervangen.

U haalt dan de gasketel weg en plaats daarvoor in de plaats de elektrische cv ketel. U moet wel de meegeleverde ventielen omwisselen om aanspraak te kunnen maken op garantie. Dit i.v.m. de maximale werkdruk.

U heeft dus weinig extra nodig. Uiteraard moet u in een nieuwe situatie wel de radiatoren e.d. aanschaffen.

(Wij leveren alleen de elektrische cv ketel. De accessoires kunt u elders bestellen.)

Zit er ook een KIWA keur op het overdrukventiel

De inlaatcombinatie/overdrukventiel wordt samen met de boiler geleverd als 1 artikel in de doos en heeft een CE markering. Dit houdt in dat het apparaat gebruikt en verkocht mag worden binnen alle lidstaten binnen de Europese Unie. Dus ook in Nederland, Belgie, Duitsland en UK.  De CE markering is de enige markering die aangeeft of een product voldoet aan de door de Europese Unie gestelde voorwaarden. Naast de CE markering mag er altijd een andere markering op het artikel geplakt worden (zoals Kiwa). 

CE markering. Wat is het ?

De letters "CE" op een product laten zien dat het beantwoordt aan de EU-wetgeving en dus vrij op de Europese markt mag worden verhandeld. Door de CE-markering op zijn producten aan te brengen, verklaart de fabrikant, op zijn eigen verantwoordelijkheid, dat ze aan alle wettelijke eisen voor zo'n markering beantwoorden. Ze mogen dan in de hele Europese Economische Ruimte (de EER, die bestaat uit de 28 lidstaten van de EU, en de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen) worden verkocht. Dit geldt ook voor producten die buiten de EER zijn gemaakt.

Let op: niet alle producten hoeven zo'n CE-markering te hebben, alleen producten uit categorieën waarvoor speciale EU-richtlijnen zijn vastgesteld.

En nogmaals: de CE-markering betekent niet dat het product in de EER is gemaakt, maar alleen dat het is gekeurd voordat het op de markt is gebracht en dus voldoet aan de wettelijke eisen. Het betekent dat de fabrikant:

 • heeft gecontroleerd dat zijn product voldoet aan alle voorschriften, bijvoorbeeld in verband met veiligheid, gezondheid en milieu,
 • het product door een onafhankelijke instantie voor conformiteitsbeoordeling heeft laten keuren, voorzover dat verplicht was.
Wat is het verschil tussen CE markering en andere markeringen ? Mag er naast de CE markering ook een andere keur staan ?

De CE-markering is de enige markering die aangeeft dat een product voldoet aan alle voorschriften. Daarnaast mogen er andere markeringen op een product staan, op voorwaarde dat deze niet dezelfde betekenis hebben als de CE-markering, dat ze niet makkelijk met de CE-markering verward kunnen worden en dat ze de leesbaarheid en zichtbaarheid van de CE-markering niet belemmeren.

Bron: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/single-market-goods/cemarking/about-ce-marking/index_nl.htm

Inlaatcombinatie en waterdruk

Bij de boiler zit een meegeleverde inlaatcombinatie met een maximale water werkdruk van 6 bar. Indien u er een andere inlaatcombinatie opzet dan bijgeleverd kan dit uw boiler beschadigen en vervalt de garantie.

De waterdruk in het leidingnetwerk zorgt ervoor dat er op alle kranen, en op alle etages voldoende water beschikbaar is.

Het waterleidingbedrijf zorgt voor een water werkdruk in Nederland rond de 2 /  2,5 bar die bij de hoofdmeter begint. De minimale waterdruk die nodig is voor de werking van een wasmachine of cv-installatie is 1,5 bar.

Hoe werkt dit dan? 

Elke meter aan hoogte die moet worden overwonnen zorgt voor een daling van de waterdruk met 0.1 bar. 

In onderstaand schema is te zien hoe de waterdruk daalt door het hoogteverschil: 

 • eerste etage:  2,1 bar
 • tweede etage: 1,8 bar
 • derde etage:   1,5 bar
 • vierde etage:   1,2 bar

Als de waterdruk te laag is, kan er te weinig water uit de kraan komen, controleer dan eerst of het aan de kraan ligt. Mocht er te weing druk uit de kraan komen, controleer dan of de hoofdkraan wel helemaal open gedraaid is. 

ER 2 of ER 4 bij Wesen Boiler

De Error 02 bij de Wesen boiler houdt in dat er een probleem is met een temperatuursensor.

In de meeste gevallen is dit eenvoudig op te lossen.

Als u de kap open schroeft ziet u bij ieder verwarmingselement een wit kabeltje lopen naar een gat in het midden.

Hiertussen zit een stekkertje met koppeling.

Controleer of deze verbinding goed verbonden is.

Het melden van schade

Heel soms komt het voor dat er een boiler geleverd wordt met schade ontstaan tijdens vervoer.

Al onze artikelen worden verzekerd verzonden met een externe vervoerder.

U moet dan ook meteen bij aflevering de goederen controleren op gebreken en/of mankementen.
Mocht er zich een gebrek of mankement voordoen meld het meteen aan de chauffeur. Indien die al weg is meteen bellen met leverancier en vervoerder. 
Dit is belangrijk om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding. Als u dit een dag later doet zal de vervoerder zeggen dat de schade pas ontstaan is na levering en zal er geen vergoeding uitgekeerd worden!!
 
Maak meteen foto's van de schade en stuur deze aan de vervoerder en leverancier.
Om een schade in behandeling te kunnen nemen moet deze dus meteen gemeld worden en moeten er afbeeldingen gemaild worden van:

- De schade waar het om gaat. Specifiek gefotografeerd.
- Deze gehele boiler met schade.
- De verpakking van de boiler met schade.
Levert u aan particulieren ?

Jazeker, wij leveren aan particulieren en bedrijven.

Voor particulieren geldt een Zaterdaglevering.

Wat is het rendement van Elektrische ketel t.o.v. op gas ?

Een gas ketel heeft normaal een hoger vermogen omdat deze ook gebruikt wordt voor het opwarmen van je douche en bad water.

In theorie is het vermogen dat nodig is voor het opwarmen van het huis met gas gelijk aan dat wat je nodig hebt met elektra.

Dus als je 9kW vermogen nodig hebt met gas zal dit ook ongeveer op elektra nodig zijn.

De doos die ik heb ontvangen is open geweest, klopt dat?

Dat klopt,

Iedere doos met daarin een boiler wordt voordat we deze mee geven aan de vervoerder open gemaakt.

Wij checken de boiler op mankementen en controleren of de inlaatcombinatie wel aanwezig is. Zo weten we zeker dat we complete en hele boilers meegeven aan de vervoerder. De doos wordt nog extra opgevuld met piepschuim waarna de doos weer wordt dichtgemaakt.

De doos wordt in een omdoos geplaatst met extra platen piepschuim aan de onder en bovenkant. Dit om transportschade te voorkomen.

Waarom zijn uw boilers zo goedkoop?

Deze vraag krijgen we vaak. Wij zijn een internet bedrijf en hebben geen groot pand en veel personeel.

Tevens is er geen tussenhandel zoals de elektrotechnische groothandel.

Doordat wij deze kosten niet hebben kunnen we minstens 30% tot 50% goedkoper leveren dan de traditionele leverancier met behoud van een hoge service.

Wat mag wel en niet op de waterleiding?

Op de gezamenlijke website van waterleiding bedrijven zijn alle databladen te vinden met uitgebreide calculatievoorbeelden van wat wel en niet mag op de waterleiding.

Deze vind u hier: http://www.infodwi.nl

Waterdruk lijkt te zijn afgenomen

De boiler maakt gebruik van de waterdruk van uw waterleiding. Deze kan er dus nooit voor zorgen dat de druk minder is dan voorheen. Wel kan de inlaatcombinatie verstopt zitten. Deze kunt u eenvoudig zelf loshalen en schoonmaken om het probleem op te lossen.

Let er ook op dat u de juiste buizen en slangen gebruikt. Als uw waterleiding 15 mm is en u daarna een 10 mm flexibele waterleiding gebruikt zal de waterdruk ook afnemen. Neem dus altijd dezelfde diameter slang als uw waterleiding heeft.

Is er dan nog te weinig druk. Controleer alle kranen. Staan ze wel open? Is er misschien een lekkage ergens? Heeft de waterleiding leverancier een storing?

Welke elektrische cv ketel moet ik kiezen?

Dat wordt in tegenstelling tot een gasketel bepaald naar oppervlak.

We gaan ervan uit dat de hoogte van de ruimte niet hoger is dan 2.40 mtr.

VermogenOppervlakVermogenOppervlak
4 kW ->50 m212 kW ->150 m2
6 kW ->70 m218 kW ->220 m2
9 kW ->110 m224 W ->300 m2
Aanpassen servicemenu ECOway

In sommige gevallen kan het handig zijn de parameters van de boiler aan te passen. Wij raden u aan hier alleen wijzigingen in aan te brengen indien echt nodig.

Om in het service menu te komen kunt u onderstaande stappen doorlopen:

- Haal de stroom van de boiler, wacht 10 minuten en doe de stroom er weer op. Zet nu de controller uit. (Alleen het spanningslampje brandt)

- Druk op PROG en houdt deze ingedrukt totdat je op de display ziet Fx yy (yy knippert)

- De x is het nummer van de parameter en de y de waarde.

- Druk op de up/down knop om de gewenste waarde in te stellen en bevestig met OK.

- Bij wijzigen parameters zal de ECO instellingen gewist worden. Deze moeten dus opnieuw worden geprogrammeerd.

CodeOmschrijvingRangeBasis instelling
F1Anti legionella functie (0=uit 1=aan)0/11
F2Herhaling anti legionella7-21 dagen14 dagen
F3Start anti legionella functie0-23 uur1 uur
F4Detectie geen water in tank 1=aan 0=uit1/01
F5Anti vries functie temperatuur5-10 celsius7 celsius
F6De ECO mode waarde35-45 celsius45 celsius

Algemene montage handleiding van uw boiler

Montage handleiding Elektrische Boiler.

 1. Bepaal de locatie waar uw boiler geplaatst moet worden en controleer of deze in deze ruimte past door de ruimte op te meten.
 2. Meet de plaats op waar de bevestigingsbouten moeten komen en markeer deze met een stift. LET OP dat deze waterpas naast elkaar staan. U kunt de afstand bepalen met de mal die meegeleverd is in de doos of op de doos zelf is afgedrukt.
 3. Boor de gaten en plaats de moeren op de draadeinden met de ringen daarachter.
 4. Hang de boiler op met de ophangbeugels achter de ringen.
 5. Draai de moeren goed vast totdat de boiler strak tegen de muur hangt.
 6. Monteer het meegeleverde overdrukventiel aan de BLAUWE kant. Dus op de ingang! Gebruik uitsluitend het meegeleverde ventiel. Vergeet niet teflontape te gebruiken. Bij enkele merken boilers kan het voorkomen dat de coating van de ketel op de schroefdraad zit. Dit kunt u eenvoudig weghalen met een staalborstel. Haal nooit de eventueel aanwezige kunststof binnenkant uit de in en uitgang van de boiler. Deze zorgt juist voor een juiste afsluiting!
 7. Op ALLE schroefverbindingen moet u teflontape draaien om lekkage te voorkomen.
 8. Monteer nu de flexibele waterslangen zowel aan de koude kant als aan de warme kant.
 9. Sluit nu het aansluitsnoer aan de boiler en vergeet niet de aarde te monteren. Bij veel boilers is er reeds een aansluitsnoer voor gemonteerd. Nog niet het aansluitsnoer in de wcd steken aub. Dit pas nadat de boiler geheel gevuld is.
 10. Vul de boiler. Doe dit door de warme kraan open te draaien (uw wastafelkraan). Pas daarna voorzichtig de ingaande koude kraan openen. Wacht af tot er geen lucht meer uit de kraan komt. U kunt daarna de kraan sluiten en de boiler aanzetten (stroom er op).
 11. Tijdens het verwarmen kan het overdrukventiel wat water gaan lekken. Dit afhankelijk van uw waterdruk.
 12. Stel uw boiler in op de gewenste temperatuur m.b.v. de analoge draaiknop of digitaal display.
 13. Wacht tot uw boiler is opgewarmd. Dit kan in sommige gevallen enkele uren duren. 
 14. Om langer plezier te hebben van uw boiler raden wij u aan deze elke 2,5 tot 3 jaar te ontkalken of zo vaak het in de gebruiksaanwijzing geadviseerd wordt. Ook meteen de anode dan vervangen. Veel kalk veroorzaakt ook onnodig veel energieverbruik.
 15. Laat uw boiler altijd aansluiten door een hiertoe bevoegde installateur. Dit om problemen met garantie te voorkomen.

Download bovenstaande in pdf formaat via DEZE link.

Wat kost een elektrische cv ketel aan stroom?

Dat is onmogelijk te berekenen. Wat is de omgevingstemperatuur, wat is de ingestelde temperatuur, hoe warm is het water enz..  enz..

In de praktijk zal het weinig verschillen met een gas cv ketel.

Lucht uit de kraan

Als u de boiler aansluit moet dan moet hij goed ontluchten. De warme kraan open zetten en dan de hoofdkraan openzetten. De warme kraan kan weer dicht als er na enige tijd een mooie volle straal uit de kraan komt. Pas daarna de stroom er op zetten.

Mocht er toch nog lucht uit de kraan komen dan is de boiler niet goed ontlucht. Wel zal het altijd zo zijn dat een verwarmingselement in de boiler zelf ook lucht produceert. Het water wat uit een boiler komt is dus altijd zuurstofrijk. Dit vooral bij een hoge ingestelde temperatuur

Als de temperatuur lager wordt gezet zal er minder zuurstof in het water komen.

Mijn monteur is erkend, hij weet waarover hij praat toch??

Dat zou je wel zeggen. Maar.....

Citaat uit Trouw (maar ook te lezen op NOS en NU.nl)

"Een ander probleem ligt bij de installateurs. Hoewel ze altijd een certificaat moeten hebben, zijn ze vaak niet vakbekwaam."

Lees het volledige verhaar op de pagina van Trouw via onderstaande link:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4189424/2015/11/18/Ook-met-een-nieuwe-cv-ketel-gevaar-voor-koolmonoxidevergiftiging.dhtml

Ontkalken van de Elektrische Boiler

Het grote voordeel van een elektrische boiler is dat hij onderhoudsarm is. Dit houdt niet in dat hij onderhoudsvrij is. Ook uw boiler heeft onderhoud nodig.

De meeste fabrikanten zeggen dat de boiler om de 2 tot 3 jaar ontkalkt moet worden. Hierbij wordt dan meteen de anode en rubberen afdichting vervangen.

Dit kunt u laten doen door een installateur, maar het is ook goed zelf te doen.

Ontkalken en wisselen anode.

 1. Haal de stroom van de boiler.
 2. Verwijder de kap. U ziet nu een (meestal) ronde schijf met schroeven bevestigd.
 3. Sluit de ingaande waterkraan.
 4. Laat de boiler leeglopen aan de koudwateraanvoer.
 5. Maak de schroeven los en haal het element uit de boiler.
 6. Verwijder het verwarmingselement.
 7. Schroef de anode los van de plaat en monteer een nieuwe.
 8. Verwijder eventuele kalk van het verwarmingselement. (Eventueel een nacht in azijn).
 9. Plaats alle componenten terug en zet de plaat weer vast met een nieuwe rubberen afdichting.
Weergeven 1 t/m 50 van in totaal 66